Esittely

Ville Availan yli 25 vuoden yrittäjä- ja liikeenjohtouran taustalla on paljon muutoksia, projekteja ja oppimista. Ne ovat vaikuttaneet puhujan ja johtajan aiheisiin ja näkemyksiin. Hän on ehtinyt paljon, koska aloitti varsin varhain 17-vuotiaana ensin IT-töiden parissa. Ensimmäinen yritys Ambientia Group starttasi lukioaikaan ja Double Round sitten parikymmentä vuotta myöhemmin.

Molempien yrityksien sekä Villen asiantuntijaroolien taustalla vaikuttavat suuret muutokset maailmalla. 90-luvulla ryhdyttiin rakentamaan koko nykyistä maailmanlaajuista tietoverkkoa sekä palveluja sen päälle. 2020-luvun maailmassa taas tietoisuus siitä, että meillä on vain yksi planeetta, on alkanut pikkuhiljaa valjeta myös välinpitämättömimmille ihmisille.

Sekä Villen monet kiinnostuksen kohteet, että halu auttaa ja olla monessa mukana ovat vaikuttaneet myös monipuoliseen kokemukseen luottamustehtävissä eri yhtiöiden, liittojen ja yhdistysten hallituksen jäsenenä sekä puheenjohtajana. 

Kehittyäkseen johtamisessa ja lisätäkseen kyvykkyyttä muutoksiin varautumisessa hän opiskeli ylemmän liikkeenjohdon Executive MBA -tutkinnon Aalto yliopistossa. Strategian toteutumiseen ja muutoskyvykkyyteen liittyy myös Villen nykyinen tehtävä muutos- ja kasvujohtajana sekä osakkaana Tangible Growth Oy:ssä.

Luonto, liikuntaharrastukset, saunominen ja järjestötoiminta sekä perheen, töiden ja luottamustehtävien asettaminen tasapainoon onnistuvat parhaiten kahdella paikkakunnan asumisen ansiosta. Kotona Hämeenlinnassa elellään satavuotiaassa puutalossa ja kaupunkiasunnolla taas vanhassa kerrostalojen pihapiirissä Helsingin ytimessä.

Muutos on jatkuvaa, ja johtaminen tapahtuu vuorovaikutuksessa

Muutosjohtajana Ville on mukana asiakkaiden liiketoiminnan muutoshankkeissa. Tämä tarkoittaa käytännössä niin visionääristä, strategista, taktista ja jopa operatiivisen tason toiminnan tavoitteiden, mittaroinnin ja optimoinnin arviointia, suunnittelua ja seuraamista yhdessä johdon kanssa.

Osa työstä on fasilitointia, suunnittelua, konseptointia, asiakkaiden neuvontaa sekä uusien menetelmien tuomista osaksi asiakkaan toimintaa. Keskiössä ovat aina käyttäjät ja ihmisten kokemus, ympäristö sekä vastuullisuus. Ei vain puhuta ESG:stä vaan kytketään tavoitteet liiketoiminnallisiin mahdollisuuksiin ja todella lähdetään tekemään asioita. Työssä pitää huomioida myös datan mahdollisuudet, kulttuurin merkitys sekä ympäröivän maailman muutokset kattavasti, jotta organisaatiolle luodaan edellytykset menestyä.

Tähän mennessä Ville on ollut auttamassa monia kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä sekä julkisia toimijoita kehittämään ja kasvattamaan toimintaansa: Konecranes, Eni Norge, Elenia, Elcoline, Exel, F-Secure, Finnair, Bewi, Timecap, Aspo, Mandatum, Metsä Tissue, Nokia, SFW Krantechnik, Nordea, Raute, Telia, Valtiokonttori, Museoliitto, Golfliitto, Tiedekeskussäätiö, Hämeenlinnan kaupunki, Tampereen kaupunki, Taideyliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, Keuda, AEL ja monta muuta.

Oma muutoskin on haastavaa

Lue lisää Villen omasta muutoksesta työurallaan ja siiten miten hän päätyi neljännevuosisadan jälkeen perustamastaan yrityksestä jälleen uuteen organisaatioon osakkaaksi ja johtajaksi.

”Muutos tapahtuu aina hitaammin ja on vaikutuksiltaan suurempi, kuin mitä ihmiset odottavat”

Työhistoria

KEYNOTE-PUHUJANA

Nykyiset luottamustoimet

AIEMMAT luottamustoimet

Koulutus

  • Executive MBA, Aalto yliopisto 2019-2021
  • PK-Joko, Hämeen ammattikorkeakoulu 2003-2004
  • Ylioppilas, Hämeenlinnan lyseon lukio 1993-1997

Verkostojen jäsenyydet

Intohimoni

Yksi tapa pysähtyä on saunominen. Se on tapa kokoontua sosiaalisesti yhteen sekä rauhoittua ja ilman kiireistä aikataulua sekä mobiileja laitteita. Ville on ollut mukana perustamassa Kiuluklubi ry:tä, joka etsii maailman parasta saunaa jo toista vuosikymmentä. Tietysti hän on jäsenenä myös perinteikkäässä Suomen Saunaseura ry:ssä, jonka saunatalo Lauttasaaren Vaskiniemessä on todellinen palanen nostalgiaa ja saaristoa keskellä Helsinkiä.

Monipuolinen liikkuminen auttaa jaksamaan, joten talvisen lumilautailun ja hiihdon tilalla on kesällä kuntosalia, juoksemista ja golfia sekä ympäri vuoden tietysti luonnossa liikkumista sekä crossfittiä.

Ota yhteyttä

Tavoitat Villen numerosta 040 514 5939 tai sähköpostitse ville.availa@doubleround.com.

Mikäli haluat varata puheenvuoron tilaisuuteesi ota yhteyttä Pihla Rautioon pihla.rautio@doubleround.com.

Esittely puhujakumppanien sivustoilla: